• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Foto: TT

Fryst betalning för rostiga rulltrappor

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms läns landsting fryser betalningar på över 180 miljoner kronor till Trafikverket efter haveriet med rulltrapporna på Citybanans pendeltågsstationer Stockholm City och Stockholm Odenplan.

”Vi tänker inte låta stockholmarna betala för något som inte fungerar”, skriver det moderata landstingsrådet Kristoffer Tamsons och tre andra företrädare för Alliansen i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Skribenterna kräver också en oberoende granskning av Citybanan och att en åtgärdsplan upprättas för att allt ska fungera som utlovat.

”När SL tog över stationerna från Trafikverket för ett år sedan förde man redan då fram att bygget har flertalet omfattande brister”, uppger skribenterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rulltrappshaveriet i Stockholm

Mer i ämnet