SL och MTR har kallat in extra informatörer i och med strulet med pendeltågstrafiken. Foto: TT

Stationen Stockholm city öppnar igen

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av veckan kommer pendeltågsstationen Stockholm city att öppna igen. De 17 rulltrappor som är trasiga kommer inte att rulla men de går att gå i dem.

Efter en omfattande säkerhetsbedömning har man beslutat att öppna stationen Stockholm city för trafik mot slutet av veckan. De 17 rulltrappor som vid inspektion visade sig vara felaktiga kommer vara avstängda men kommer vara öppna att gå i. De 33 rulltrappor som man inte hittat något fel på rullar som vanligt. Rulltrapporna som är igång ligger i perrongens norra del.

”Ett steg i rätt riktning”

Enligt SL:s hemsida kommer personal finnas på plats och hjälpa pendlare att hitta till de fungerande rulltrapporna och hissar. SL uppmanar även resenärer att i möjligaste mån välja alternativa resvägar eftersom kapaciteten på Stockholm city är begränsad till följd av de avstängda rulltrapporna.

Rulltrappshaveriet i Stockholm

– Det här är ett steg i rätt riktning. Vi bedömer att resenärernas vardag blir avsevärt lättare med stationen öppen, även om inte alla rulltrappor fungerar, säger Caroline Ottosson, chef på trafikförvaltningen i ett pressmeddelande.

Stängd i en och en halv vecka

Sedan 12 juli har stationen Stockholm city varit stängd. Inga tåg stannar vid perrongen och resenärer som ska till Stockholm city har uppmanats att byta vid Stockholm södra eller Odenplan. Fjärr- och regionaltåg norrifrån stannar vid Stockholms central. Fjärrtåg söderifrån stannar vid Södra station, därifrån måste resenärer som ska resa vidare byta till tunnelbana. Resenärer som kommer med regionaltåg söderifrån måste gå av vid Flemingsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rulltrappshaveriet i Stockholm

Mer i ämnet