• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Spärrarna till pendeltågsstation Stockholm city är avstängda. Foto: SVT

Nu öppnar pendeltågstationen Stockholm City

Uppdaterad
Publicerad

Efter fjorton dagars kaos för pendlare och tågresenärer så öppnar nu pendeltågsstationen Stockholm City.

Imorgon öppnar pendeltågstationen Stockholm City igen, det skriver SL i ett pressmeddelande.

Det var den 12 juli som en av rulltrapporna på pendeltågsstationen Stockholm city plötsligt rusade neråt i våldsam fart. Flera personer som stod i rulltrappan ramlade och blev skadade.

Rulltrappshaveriet i Stockholm
Foto: svt

Efter händelsen har pendeltågsstationen hållit stängd och inga tåg har stannat vid perrongen. Tågresenärerna har fått gått av vid Södra station för att åka vidare med tunnelbana.

17 rulltrappor blir stillastående

Nu meddelar SL att stationen öppnar igen imorgon fredag. Stationens 50 rulltrappor har nu inspekterats och säkrats. 17 rulltrappor fungerar dock fortfarande inte. De är ställda i fast läge och körs inte men är säkra att gå i.

– Vi är medvetna om att det kan vara obekvämt att gå i de rulltrappor som är avstängda, men vi har bedömt att det är ett bättre alternativ än att hålla stationen fortsatt stängd, säger Fredrik Cavalli-Björkman, tillförordnad chef på trafikförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rulltrappshaveriet i Stockholm

Mer i ämnet