Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen, som under en tid haft span i Sollentuna, kunde gripa fyra personer i samband med ett tillslaget. Enligt åklagaren beslagtogs stora mängder narkotika och vapen. Foto: TT

Fyra häktade efter knark- och vapenrazzia i Sollentuna – kopplas till gängmiljön

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen har fyra män häktats, efter att ha gripits under torsdagen i samband med att polisen hittade större mängder vapen och narkotika i en lokal i Sollentuna.

De fyra personerna häktades under söndagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott, synnerligen grovt narkotikabrott samt brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor, synnerligen grovt brott. Förhandlingarna hölls i Stockholms tingsrätt.

– Polisen hittade över 100 kilo hasch, 45 kilo kokain, över 180 000 tabletter med narkotikapreparat och ett antal automatvapen och handgranater, säger åklagaren Johanna Kolga.

Led i organiserad brottslighet

Enligt åklagare Johanna Kolga har de häktade personerna koppling till en större kriminell organisation.

– Men hur den ser ut, och vad som blir kontentan av den kommande utredningen, är för tidigt att säga, säger Johanna Kolga.

Planerad insats av polis

– Tillslaget i torsdags var resultatet av en tids spaning, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson Stockholmspolisen. 

Enligt Helena Boström Thomas ligger den aktuella lokalen inte i något bostadshus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.