Fyra begärs häktade för helikopterrån

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män begärs häktade misstänkta för helikopterrånet. Tre av dem är på sannolika skäl misstänkta och en är skäligen misstänkt, enligt åklagaren.

Tre av männen är på sannolika skäl misstänkta för grovt rån alternativt medhjälp till grovt rån, enligt häktningsframställan. Den fjärde är skäligen – den lägre misstankegraden – misstänkt för grovt rån alternativt medhjälp.

Kammaråklagare Björn Frithiof, en av de två åklagare, som leder utredning bekräftar i ett uttalande att fler misstänkta gärningsmän jagas.

Helikopterrånet i Västberga

”Allt tyder på fler inblandade”

-Allting tyder på att betydligt fler personer har varit inblandade i ett mycket välorganiserat rån. Med hänsyn till detta och risken för att de misstänkta som ännu inte gripits försvårar gripande och undanröjer bevis kan någon mer information i nuläget inte lämnas.

Åklagaren skriver i framställan att det finns risk för att de tre som begärs häktade på sannolika skäl försvårar utredningen om de släpps.

Om den man, 29 år gammal, som är begärd häktad på den lägre misstankegraden skriver åklagaren att det ”är av synnerlig vikt att den misstänkte tas i förvar i avvaktan på ytterligare utredning om brottet”.

Häktningsförhandling i dag

Eftermiddagens häktningsförhandlingar i helikopterrånet har i sista stund flyttats till säkerhetssalen vid Stockholms tingsrätt.

De skulle ha börjat klockan 13 i Södertörns tingsrätt men hålls nu i stället samma tid på Bergsgatan 50 på Kungsholmen, i lokaler som ligger i direkt anslutning till Kronobergshäktet.

Förhandlingarna kommer att ske bakom stängda dörrar. Rätten har också beslutat att åhörarna ska gå igenom en säkerhetskontroll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Helikopterrånet i Västberga

Mer i ämnet