Poliser arbetar i skogspartiet i Frösunda där kroppen hittades på söndagskvällen. Foto: Scanpix.

Fyra har anhållits för Solnamord

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har anhållits misstänkta för mord på en 32-åring vars kropp hittades i Frösunda i Solna norr om Stockholm i helgen.

– Det är två män och två kvinnor, födda i spannet mellan 1987 och 1997 som är misstänkta för mord och rån. De anhölls på tisdagskvällen, säger Lars Byström, pressinformatör vid länskriminalen, till SVT Nyheter.

Länskriminalpolisen har tagit över ärendet men vill inte säga något mer om brottet.

Misstänkt mord i Solna

Enligt Aftonbladet är flickorna 15 respektive 18 år gamla. Till Expressen säger 15-åringens advokat Hanna Lindblom att hennes klient förnekar brott.

Kvinnorna kan ha agerat lockbete

Enligt Aftonbladet misstänks de två anhållna kvinnorna ha agerat lockbeten innan den 32-årige mannen mördades. De ska ha haft kontakt med mannen via en dejtingsajt och stämt träff med honom. Vid mötet har de två anhållna männen försökt råna 32-åringen, uppger en källa till tidningen. Men rånet spårade ur och det slutade med att 32-åringen mördades.

Polisen misstänker att det kan finnas fler rånoffer, som valt att inte anmäla, skriver Aftonbladet.

Hittades i skogsområde i Frösunda

Den mördade mannen, född 1981, hittades av polisen i ett skogsområde vid Kolonnvägen i Frösunda på söndagen. Han hade anmälts saknad under natten mellan torsdag och fredag förra veckan.

Häktningsförhandlingar mot de fyra misstänkta börjar på fredag om förundersökningsledaren begär dem häktade.

– Jag har till på fredag klockan tolv att bestämma om jag vill begära dem häktade eller inte. Mer kan jag inte säga i nuläget, säger åklagare Jenny Clemedtson vid Västerorts åklagarkammare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Solna

Mer i ämnet