Mannen som är dömd för brott mot griftefriden är nationellt efterlyst. Foto: Björn Lockström

Göt in död kvinna i betong – söks av polis

Publicerad

En man som dömts för brott mot griftefriden efter att ha gjutit in en 29-årig kvinna i betong och lämnat henne i ett skogsparti i Upplands Väsby, är nationellt efterlyst. Mannen som skulle börja avtjäna sitt straff i början av juli är försvunnen.

Mannen skulle avtjäna ett år och åtta månader i fängelse men är försvunnen, avslöjar Mitti. Mannen dömdes, tillsammans med sin flickvän, i Svea Hovrätt i december förra året. Även kvinnan har tidigare varit försvunnen, men kunde gripas förra veckan och avtjänar nu ett års fängelsestraff på Färingsöanstalten.

Fick hjälp av sin flickvän

Det var i februari 2016 som den 29-åriga småbarnsmammans kropp hittades i närheten av mannens bostad. Mordmisstankarna mot mannen avskrevs då det inte gick att bevisa hur kvinnan dog.

Mannen dömdes istället för brott mot griftefriden och flickvän dömdes för griftefrid och även medhjälp till brott mot griftefriden. Bevisningen var bland annat en sms-konversation mellan paret där en diskussion pågick om var man kunde köpa cement.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.