Lokalerna på Fridhemsplan ska bli omklädningsrum Foto: SVT

Govindas lämnar Fridhemsplan efter 33 år

Uppdaterad
Publicerad

Den ikoniska kombinerade restaurangen och templet Govindas som drivits av Krishnarörelsen i mer än 30 år måste nu lämna Fridhemsplan, lokalerna ska användas som omklädningsrum till busschaufförer.

Govindas öppnade i en tid när vegetarisk mat fortfarande var ganska ovanligt och det inte fanns särskilt många indiska restauranger, och är därför något av en klassiker i Restaurangstockholm.

Men nu är deras 33  år långa historia vid Fridhemsplan snart slut. Hyresvärden Familjebostäder vill ha lokalerna till annat och Govindas har fått dispens att stanna till 30/9 i år.

– Det är mer än en vegetarisk restaurang, det är vårt tempel. Det enda hinduiska templet i Stockholms innerstad, säger föreståndaren Tore Karlsen.

Tempel och restaurang

Govindas drivs av Krishnarörelsen så där finns också ett tempel, många indier som jobbar i Stockholm kommer till templet för att utöva sin religion. Under åren har man också tagit emot tusentals elever på studiebesök som en del av religionsundervisningen.

Bussföretaget Keolis kommer att ta över lokalerna som bland annat ska användas som omklädningsrum till busschaufförer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.