Foto: TT

Granater hittade i Stockholmstrakten

Uppdaterad
Publicerad

Två misstänkta föremål har hittats under dagen. Om de är skarpa eller inte är ännu oklart.

Polisen fick strax efter lunchtid under lördagen ett larm om att personal på en återvinningsstation i Järfälla norr om Stockholm hittat en granat.

Kort efter larmet från återvinningsstationen kontaktades polis till Vårby i Huddinge, söder om staden, då en person hittat vad han tyckte såg ut som en handgranat bland schaktmassor.

Polisen kunde inte själva avgöra vad föremålen var för någonting och skickade mms-bilder på granaterna till sina bombtekniker för att de skulle göra en bedömning av de båda fynden.

– Och de har gjort bedömningen att de själva vill titta på det här, säger Eva Nilsson vid polisens länskommunikationscentral.

Evakuering i närområdet har inte varit aktuellt, men återvinningscentralen är för närvarande nedstängd.

– Brottsteknikerna kommer att titta på bägge föremålen och det kommer att ske på ett säkert sätt. De ligger där de ligger just nu, och det är ingen fara för tillfället, säger Eva Nilsson avslutningsvis till SVT Nyheter Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer