Anne Stoor grillade på tomten när sirenerna började tjuta. Foto: Fanny Renman/SVT

Grillade på tomten i Tyresö när hon hörde sirenerna

Uppdaterad
Publicerad

Anne grillade på tomten när hon hörde sirener ljuda i området. Flera polisbilar körde förbi på gatan, mot vad som senare visade sig vara en skjutning i området intill.

– Det hände ju nära mig, det är ganska obehagligt, säger Anne.

Klockan 18.13 på lördagkvällen fick polisen ett larm om att en person skjutits i ett villaområde i Tyresö, söder om Stockholm. Just då stod Anne och skulle just börja grilla på tomten.

– Sedan blev det ett jäkla liv med polishelikopter och ambulanshelikopter. Polisbilar med sirener körde förbi. Flera stycken liksom, säger hon till SVT Nyheter.

LÄS MER: Skjutning i villaområde – polisen jagar gärningsmän

”Jag promenerar här nästan varje dag”

För att få veta vad som hänt går Anne in i en Facebookgrupp för personer som bor i Tyresö och får veta att det varit en skottlossning.

– Jag såg bilder på en helikopter som försökte landa på gatan och fattade att det var här, säger hon.

– Jag promenerar här nästan varje dag.

”Det är ganska obehagligt”

Området, menar Anne, är lugnt. Samma bild får SVT Nyheter av andra som bor i området. Här kan man, som en granne säger: ”släppa ut barnen på gatan utan att vara orolig”. Att det skulle hända just här kändes otroligt, menar de.

– Det är ju nära mig, det är ganska obehagligt, säger Anne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.