Foto: SVT

Tonåring skjuten i Tyresö

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen hade fortfarande ingen gripits efter mordförsöket på en 16-årig pojke på ett HVB-hem i Tyresö. Pojken är kvar på sjukhus och hans tillstånd uppges vara stabilt.

– Han träffades av flera skott i kroppen, men har inte livshotande skador, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl på polisområde Stockholm Syd, till SVT Nyheter.

Det var strax efter klockan 18 på lördagskvällen som polisen fick larm om en skottlossning i ett villaområde i Tyresö utanför Stockholm. När polisen kom till platsen hittades en person skjuten med flera skott.

– När vi kom till platsen hittade vi en pojke med skottskador. Just nu söker vi efter eventuella gärningsmän, sa Lars Byström på Stockholmspolisen till SVT Nyheter på lördagskvällen.

LÄS MER: Anne grillade på tomten när hon hörde sirenerna

Polisen säger till SVT Nyheter att pojken sköts inomhus, på ett HVB-hem för ensamkommande. Ett område spärrades av för en teknisk undersökning och under kvällen förhörde man vittnen på platsen.

Under natten sökte en polishelikopter efter en eller flera gärningsmän. Även hundpatruller deltog i sökandet.

En stor polisinsats pågår efter misstänkta. Foto: Fanny Renman/SVT

Pojkens skador bedöms som allvarliga, men hans tillstånd uppges vara stabilt. Han flögs med ambulanshelikopter till sjukhus och har opererats under natten.

Flera förhör – ingen gripen

En förundersökning om mordförsök har inletts. Utredningsarbetet har fortsatt under söndagen men ännu har ingen gärningsperson gripits.

Polisen säger till TT att flera personer har hörts.

– Det behöver inte betyda att man har sett vad som har hänt utan att man har funnits i samma lokal eller så, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Under söndagseftermiddagen har ett kortare förhör hållits med pojken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.