Gröna Lunds informationschef Annika Troselius. Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT

Gröna Lund om uppgifterna: Fortfarande under utredning

Uppdaterad
Publicerad

Nöjesparken Gröna Lund vill inte kommentera uppgifterna om orsaken bakom sommarens dödsolycka. I ett mejlsvar till SVT Nyheter Stockholm hänvisar parken till att Haverikommissionens utredning ännu inte är helt klar.

Det var i somras som bergochdalbanan Jetline spårade ur på Gröna Lund. En kvinna i 30-årsåldern omkom och fler personer skadades. Olyckan är fortfarande under utredning, men bilden börjar klarna.

I en intervju med tidningen Ny Teknik förklarar åklagaren och Haverikommissionen att en bärarm under den främre vagnen gjorde att Jetline spårade ur.

Jetline spårade ur – olycka på Gröna Lund

Gröna Lund: ”Under utredning”

Gröna Lund vill inte ställa upp på en intervju, och hänvisar till att utredningen inte är klar. Men parkens informationschef Annika Troselius kommenterar uppgifterna i ett mejl:

”Att delar under den första vagnen gått sönder och att hjul fallit av var något de konstaterade tidigt, men varför det hände är fortfarande under utredning”.

Undvika spekulation

Gröna Lund uppger också att de inte fått någon ny information kring utredningen och vill undvika spekulation.

”Det är av största vikt att allt utreds ordentligt för att bringa klarhet i vad som hände och hur det kunde hända, så att vi kan vidta alla nödvändiga åtgärder för att något liknande aldrig ska kunna hända igen.”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dödsolyckan på Gröna Lund – detta har hänt Foto: Fredrik Persson, TT arkiv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jetline spårade ur – olycka på Gröna Lund

Mer i ämnet