Bilen på bilden ska ha använts för att forcera entré på ett växlingskontor i Väsby centrum. Foto: Brottsplats Stockholm

Grovt rån mot växlingskontor

Uppdaterad
Publicerad

Ett växlingskontor i Upplands Väsby, norr om Stockholm rånades på tisdagsförmiddagen. Bilder visar hur en liten svart bil lämnats utanför köpcentret. Rånarna kom över kontanter och senare under dagen greps en person skäligen misstänkt för inblandning i rånet.

– Det är ett flertal personer som har utfört brottet, hur många vet jag inte exakt just nu. Som det verkar har gärningspersonerna lämnat platsen i någon form av bil, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till TT.

Larmet om rånet kom klockan 10.21. Polisen har inlett en förundersökning gällande grovt rån.

– Vi jobbar för fullt på plats och håller förhör med vittnen och med de som blivit utsatta. Det finns övervakningskameror som vi kollar igenom för att få ett grepp om händelseförloppet.

Enligt polisen fick rånarna med sig kontanter. Under tisdagen togs två fordon i beslag och senare på eftermiddagen meddelade polisen att en man gripits skäligen misstänkt för inblandning i rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.