Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En turistbuss har kört ner i ett dike i Norrtälje. Se klipp från händelsen i videon. Foto: Utryckning Uppsala

Turistbuss i diket i Norrtälje – gul snövarning i hela länet

Uppdaterad
Publicerad

Kraftig snöfall väntas från tisdag förmiddag till tisdag kväll i Stockholms län, meddelar SMHI. Vädret kan orsaka problem i trafiken.

Den gula varningen gällde till en början endast norra delen av Stockholms län samt Uppsala län.

Under tisdagsförmiddagen utvidgades området till att täcka större delen av Stockholms län.

Turistbuss körde av vägen i Norrtälje

Strax efter klockan 14 på tisdagseftermiddagen körde en turistbuss av vägen på länsväg 1113, vid Västerbacken i Edebo. Det ska ha befunnit sig cirka 30-35 personer på bussen och ingen ska vara fysiskt skadad, enligt polisen. Passagerarna flyttades över till en reservbuss.

Bussresenärer gick längs E18

På E18 norr om Stockholm från trafikplats Söderhall till trafikplats Brottby, i riktning mot Stockholm, stod trafiken helt still under förmiddagen efter en lastbilsolycka.

Polisen fick vid lunchtid samtal från bilister om att passagerare som släppts ut från en stillastående buss gick längs E18.

Förseningar i Stockholm kollektivtrafik

Pendeltågslinjer har flera förseningar på grund av oväder. Det har även varit förseningar för bussar mellan Norrtälje och Stockholm. Tunnelbanan har gått stadigast under dagen.

– SL jobbar för att kollektivtrafiken ska fungera så smidigt som möjligt, säger Torbjörn Granrot presskommunikatör på SL.

Flyg från Arlanda försenas

Det är förseningar i flygtrafiken från Arlanda. Resenärer uppmanas hålla sig uppdaterade via sitt flygbolag.

Senaste nytt om snöovädret

Pinnat inlägg

Nu avslutar vi här för denna gång. Tack för att ni följt vår rapportering!

Busstrafiken i Skellefteå fortsatt påverkad

Trafiken är fortfarande i gång på alla linjer, men det är återstår en del svårigheter med framkomligheten i Skellefteå.

Gymnasievägen är i väldigt dåligt skick och därför leds trafiken om från Aurumrondellen till stora rondellen vid Willys via E4.

Hållplatserna Coop och Gymnasievägen kommer inte att vara igång. Detta gäller från kl 16:20.

Flygbussen stannar enbart vid Hotell Aurum och inte vid Hållplats Coop. Det gäller från 18:00.

Bussar som kör från Centrum till Solbacken på linje 1 kör via Höjdgatan och trafikerar därför inte hållplatserna Bussbommen, Blidvädersgatan och Försommargatan.

Linje 2 trafikerar inte hållplatsen på Sävenäs.

Lastbil blockerar bro utanför Umeå

En singelolycka med lastbil inträffade på Sörforsvägen strax innan 12-tiden på torsdagen. Lastbilen blockerar vägen över bron mellan Brännland och Sörfors, så framkomligheten är begränsad.

Ytterligare en lastbilsolycka inträffade i Vindelns kommun vid ungefär samma tidpunkt på E12 i höjd med Hälsingfors. Lastbilen har åkt av diket.

Lastbilen står inte i vägen för trafiken, enligt räddningstjänsten.

Foto: Privat

Stopp i tågtrafiken vid Sundsvall central

På grund av att ett snöröjningsfordon kört in i en kontaktledning är det stopp för samtliga tåg som går via Sundsvall C och Njurundabommen. Läs mer:

Lövånger har störst snödjup

Lövånger har mest snö i landet bland SMHI:s officiella väderstationer. Klockan 7 imorse mätte snödjupet 70 centimeter på mätstationen.

Mätvärdet kommer att kontrollgranskas.

Uppdatering:

Efter en uppdatering hos SMHI halkar Lövånger ner på en tredjeplats gällande snödjup, efter Vallbo som har 120 centimeter snödjup och Åsarna som har 71 centimeter snödjup.

En buss vid en snödriva
En lokalbuss i Umeå har kört in i en stolpe vid universitetet på morgonen. Initialt har varken räddningstjänst eller polis kallats till platsen. Foto: SVT

Nu går bussarna igen i Skellefteå

Tidigt nu på torsdagsmorgonen meddelar Skellefteå buss att alla linjer nu är igång enligt den ordinarie tidtabellen. Det kan dock uppstå förseningar på grund av att det fortfarande pågår snöröjning runt om i kommunen.

Liverapporten stänger för ikväll

Nu tar uppdateringarna i den här rapporten uppehåll över natten. Ta det varsamt om du ger dig ut på vägarna eftersom det fortfarande kan vara besvärligt väglag på många platser.

Rapporteringen återupptas igen under torsdagen.

En innergård på Tomtebo i Umeå med djupt snötäcke efter det kraftiga snöfallet under onsdagen.

Arbetare.. • När kommer man till mindre gator och skottar?! Har inte kunnat köra bil på 2 dagar och chefen vill gärna att jag jobbar…

Hej! Jag vet inte i vilken kommun du bor, men vi vet att det på flera håll har varit svårt att hinna på grund av de stora snömängder som kommit. Tidigare idag sa till exempel Umeå kommun att det kan ta någon dag innan de helt är ikapp.

Agneta • Milslånga köer södergående riktning till Skellefteå. Lastbil i centrala Skellefteå ska ha orsakat en olycka.

Enligt räddningstjänsten i Skellefteå så har en lastbil gått sönder och kö har bildats på E4 i norrgående riktning. Det ska ha inträffat vid 16-tiden.

Bärgare har kallats till platsen men i övrigt finns ingen mer information, varken hos räddningstjänsten eller Trafikverket.

Uppdaterad 19:17:

Enligt polisen ska flera lastbilar ha fastnat i snömodden vid E4 intill Mackvägen i Skellefteå. Bärgare har varit där flera vändor.

Strax före 18 var insatserna klara på platsen.

Agneta • Hur länge är e4 avstängd norrgående riktning Skellefteå.

Hej!

Vad jag kan se så finns inga hinder eller avstängningar i norrgående riktning. En lastbil står just nu illa till på E4 i södergående körfält, precis norr om Umeå.

På körbanan mellan Sävar och Täfteböle ligger ett lastbilsdäck på körbanan – men det ska inte påverka trafiken nämnvärt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.