Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör vilka tips Abel Abraham har till unga jobbsökande. Foto: Bildbyrån

Hammarby startar egen arbetsförmedling

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby Fotboll startar en digital arbetsförmedling i spåren av corona. Målet är att skapa en plattform där företag kan erbjuda helg- och extrajobb till ungdomar.

De senaste åren har Hammarby tillsammans med bland andra Stockholms stad och Arbetsförmedlingen genomfört karriärdagar där man letat fram bland annat sommarjobb till ungdomar.

– Den digitala arbetsförmedlingen blir därför ett naturligt nästa steg, då vi har skapat en bra infrastruktur runt våra arbetsmarknadsinsatser, säger Abel Abraham, som är den hos Hammarby som är ansvarig för projektet.

Högt ställda mål

Tanken är att koppla samman arbetssökande med, i första steget, de hundratals partnerföretag som finns i klubbens nätverk. Med hjälp av en webbsida som ska vara klar efter sommaren ska arbetssökande och arbetsgivare kunna hitta varandra. På sikt hoppas Hammarby kunna utveckla det hela till en plattform där företag kan erbjuda olika sorts jobb på till exempel helger och ferier.

Målet är att Samhällsmatchen under det här året ska bidra till 100 anställningar. Om fem år hoppas man nå upp till 500 anställningar.

Vad är Samhällsmatchen?

Visa

Samhällsmatchen är samlingsnamnet för Hammarby Fotbolls insatser i samhället. I sitt arbete tar programmet sin utgångspunkt i tre av FN:s globala hållbarhetsmål: Hälsa och välbefinnande. Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt. Minskad ojämlikhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer