Foto: Lisa Liljefors, SVT

Robin hamnade mitt i knivjakten: ”Jag sprang för livet”

Uppdaterad
Publicerad

Robin Ek var på väg till lektioner på skolan när plötsligt en blodig man sprang förbi honom, bakom kom gärningsmannen.
– Jag sprang för livet, berättar han.

Händelsen utspelade sig strax före klockan tio på fredagsförmiddagen i närheten av Södertörns högskola i Huddinge. Enligt polisen ska en person ha blivit attackerad inne i en lägenhet eller i en portuppgång i ett flerfamiljshus.

Robin Ek berättar också att ett tjugo- till trettiotal polisstudenter tog hand om offret, hör mer i videon ovan.

”En man kom springande”

Axel Engström bor i en av studentlägenheterna i det område där fredagsmorgonens knivdåd i Flemingsberg inträffade. Han blev också vittne till hur den misstänkte gärningsmannen jagade offret.

– Jag kom ut ur min port och en man kom springande, jagad av en annan man med kniv i handen. Jag uppfattade det som att den jagade personen var skadad i sin vänstra sida och han skrek att jag skulle akta mig och att han var förföljd, berättar han.

Vittnet Axel Engström såg knivjakten.

Axel Engström valde att snabbt gå tillbaka in i sin portuppgång och därifrån ringde han polisen.

– Jag blev rejält uppstressad av hela situationen men jag kunde se hur offret sprang vidare mot polishögskolans lokaler där flera personer övermannade mannen som hade en kniv i handen.

Har pratat med polisen

Han berättar att den misstänkte gärningsmannen såg väldigt bestämd ut när han jagade den andre mannen. Han säger att hans gissning är att båda männen kan ha varit i 20-årsåldern.

Axel Engström har efter händelsen berättat för polisen om sina iakttagelser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer