Foto: Janerik Henriksson/TT

En person skadad efter överfall utanför högskola

Uppdaterad
Publicerad

En man är skadad och förd med ambulanshelikopter till sjukhus efter att ha blivit attackerad med stickvapen. Senare greps två personer. Attacken skedde vid Södertörns högskola och det var personal eller studenter från polisutbildningen som kunde gripa den förste mannen.

Polisen fick larmet om överfallet strax före klockan tio på fredagsförmiddagen. En man har skadats och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Enligt de första uppgifterna från polisen jagade en person beväpnad med stickvapen personer utomhus på Alfred Nobels Allé utanför Södertörns högskola.

I polisens utredningsarbete på plats har det kommit fram att händelsen ska ha skett inne i en lägenhet eller i ett trapphus till en flerfamiljsfastighet på Alfred Nobels allé.

Två män är gripna misstänkta för mordförsök. Männen greps i två olika omgångar, och en av dem greps enligt polisen av personer som antingen var personal eller studenter på polisutbildningen som finns inne i den närbelägna högskolan.

Enligt vittnet Robin Ek var det ett tjugo- trettiotal polisstudenter som ingrep och både hjälpte offret och grep en av gärningsmännen.

– Vi har både civila och uniformerade poliser på plats och man förhör personer som blivit vittnen till händelsen, säger Towe Hägg vid polisens ledningscentral.

Polisen kan just nu inte säga något om hur svårt skadad personen är.

Vittne såg jakten

Axel Engström blev vittne till hur den misstänkte gärningsmannen jagade offret.

– Jag kom ut ur min port och en man kom springande, jagad av en annan man med kniv i handen. Jag uppfattade det som att den jagade personen var skadad i sin vänstra sida och han skrek att jag skulle akta mig, berättar han.

Utanför polishögskolan

– Jag fick precis höra om händelsen av vår säkerhetschef men vi vet inte alls om det är relaterat till högskolan. I övrigt får jag hänvisa till polisen om vad som hänt, säger Jenny Tirén Berg, pressansvarig på Södertörns högskola.

Till Aftonbladet bekräftar Jenny Tirén Berg även att det ska ha skett på gatan utanför polisutbildningen som ligger i Södertörns högskola.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Stockholm
Mer Nyheter