Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se videon för att höra Jacques Gulian berätta om Hemblas renoveringar. Foto: SVT

Hyresgästen Jacques: ”På vintern förvandlas mitt kök till en frys”

Publicerad

Jacques Gulian bor i en av Hemblas lägenheter i bostadsområdet Traktören i Tureberg i Sollentuna. Han saknar fläkt i sitt kök och har därför bett fastighetsvärden renovera köket. Men trots att renoveringarna är försenade höjs ändå hyran.

– På vintern när jag ska laga mat förvandlas mitt hem till en frys eftersom jag måste ha korsdrag, säger Jacques Gulian.

En annan hyresgäst som bor i samma hyreshus är Marko Marjamäki. Han har länge klagat på att det inte är tillräckligt isolerat i lägenheten, att ventilationen inte fungerar och att det inte finns någon fläkt i köket.

”Ventilationen är helt åt helvete”

I ett års tid har Marko Marjamäki försökt förmå Hembla att åtgärda de låga temperaturerna och renovera hans kök, eller åtminstone sätta upp en fläkt. Men ännu har ingen från Hembla hört av sig.

– En ventilationskontroll har de gjort i min lägenhet och det var helt åt helvete. Ingenting fungerade. På vintern har jag 7 grader i köket och som mest 17 grader i vardagsrummet, jag kan inte vädra ut allt stekos under vintern, säger Marko Marjamäki.

SVT har sökt Hembla men inte fått svar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer