Vi vill varna för upprörande bilder i klippet. Foto: Polisen

Efter tunnelbaneknuffen – nu släpps övervakningsfilmen

Uppdaterad
Publicerad

24-åringen blev knuffad ner på spåret när han väntade på tunnelbanan. I förra veckan dömdes en 34-årig man till rättspsykiatrisk vård. Nu släpps övervakningsfilmen från händelsen.

34-åringen dömdes för försök till mord, eftersom rätten ansåg att det var bevisat att han med flit knuffat den 24-åriga mannen i syfte att döda honom.

En viktig del av bevisningen var övervakningsfilmen från perrongen. Det var utifrån stillbilder från filmen som privatpersoner kände igen 34-åringen, vilket ledde till att han kunde gripas dagen efter knuffen.

Knuffades i tunnelbanan

Bilderna visar avsikten

Domen beskriver att man tydligt ser på övervakningsbilderna hur mannen går fram bakom ryggen på offret, lägger händerna på hans rygg och knuffar ut honom från perrongen rakt framför tåget. Övervakningsfilmerna visar att offret valdes slumpmässigt och att offer och gärningsman inte hade någon kontakt innan själva knuffen.

Det är en mycket kraftig knuff där man ser hur mannen verkar ta sats och använde både sin kroppsvikt och händer för att knuffa ut 24-åringen framför tåget, och tingsrätten menar att det inte råder någon tvekan om att knuffen varit avsiktlig.

Svårt skadad

Det var den 31 maj som den 24-åriga mannen stod och väntade på tunnelbanan tillsammans med sin fru på T-centralens perrong, när han plötsligt blev knuffad ner på spåret.

24-åringen blev påkörd av ett tunnelbanetåg och skadades svårt. Han bröt bland annat nacken och har varit tvungen att amputera en fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knuffades i tunnelbanan

Mer i ämnet