Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Handelskammaren vill se mer liberala alkoholregler och ett bättre utnyttjande av Skeppsbrokajen. Hör mer om förslagen och vad politikerna i Stockholms stadshus tycker om dem i klippet ovan. Foto: SVT

Handelskammaren: Lätta på byråkratiska alkoholregler

Uppdaterad
Publicerad

Tillåt barer, restauranger och klubbar ha öppet till klockan 03 alla dagar i veckan, ta bort kravet på matservering för att få alkoholtillstånd, och låt gästerna ta med drycken ut på trottoaren. Det är några av förslagen som Stockholms handelskammare för fram för att göra Stockholm till en mer attraktiv stad.

Förutom en mer liberal syn på servering av alkohol vill Handelskammaren underlätta reglerna för tillfälliga matvagnar. Och man har också ett förslag när det gäller Skeppsbrokajen i centrala Stockholm.

– Vi vill göra Skeppsbrokajen till stadens nya vardagsrum och en året runt-destination med bland annat konsertplats, badbryggor och skridskobana, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms handelskammare.

Hör mer om förslagen och vad politikerna i Stockholms stadshus tycker om dem i klippet ovan.

Vad tycker du om förslaget? Har du andra idéer på hur man kan göra för att göra Stockholm mer attraktivt?

Chatt: Vad tycker du om alkoholreglerna i Stockholms uteliv? 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.