Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här berättar pappan för SVT:s reporter om kvällen då hans son blev mördad mitt i Sätra centrum. Foto: Blåljusbilder/SVT

Pappan om kvällen sonen mördades: ”De lät mig inte se honom på sjukhuset”

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-åriga sonen skulle handla när han sköts mitt i Sätra centrum. Det sista pappan fick se av sin son var när han fördes in i ambulanshelikoptern.

– De lät mig inte se på honom på sjukhuset, säger pappan som vill vara anonym eftersom han är rädd att själv råka illa ut.

Nu är en 16-årig pojke misstänkt för mord.

Det är tidig kväll i södra Stockholm den 7 augusti. Sonen ska köpa med sig pizza från Sätra centrum till familjen som befinner sig i lägenheten inte långt därifrån.

Under tiden de väntar hörs sirener från ambulans och polis. När sonen inte svarar tar sig familjen till centrum. Där får de se sonen föras på bår till ambulanshelikoptern.

En häktning hävd

Kort därefter grips och anhålls fyra personer. Två är hemmahörande i Eskilstuna, en i Norrköping och en i Älvsjö. De två sistnämnda är under 18 år.

Sen dess har de suttit häktade misstänkta för medhjälp till mord men i torsdags hävdes häktningen för en av dem. Åklagaren har bedömt att han inte behöver sitta häktad men misstanken kvarstår.

16-åring misstänks för mord

På måndagen ändrades brottsrubriceringen för en av de häktade. Det är en 16-årig pojke från Älvsjö som nu är på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt åklagaren har det inkommit bevisning som gör att hon bedömer att det är han som är skytten.

”Fel plats vid fel tidpunkt”

Enligt åklagaren skedde mordet inom den kriminella miljön. 21-åringen har tidigare dömts för ringa narkotikabrott men enligt pappan hade sonen lämnat det livet. Han tror att det var någon annan som skytten var ute efter.

– Min son var på fel plats vid fel tidpunkt, säger pappan.  

Hör pappan berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.