Möt 14-årige backhopparen Rickard Nyström, som berättar om sin dröm och känslan av att flyga, och Pietro Nilsson Toracca, som var med och arrangerade den informella tävlingen i Enskede. Foto: Sandra Kjellström/SVT

Här bjuder backhoppare på informell tävling i Enskede: ”Får fjärilar i magen”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges största backhopparklubb från Sollentuna intog Enskede under söndagsförmiddagen. I en informell tävling deltog både barn och vuxna – något som lockade publik från närområdet.

Efter några provåk drog evenemanget igång, men enligt en av arrangörerna var det inte en officiell tävling utan snarare en utflykt för backhopparklubben.

– Vi håller avstånd och hoppar en och en. Det här är en utflykt för vår klubb. Vi tar inte ansvar för de som kommer och kollar. Det måste vara upp till varje vuxen att hålla avstånd, säger Pietro Nilsson Toracca.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.