Två misstänkta gärningsmän på väg mot misstänkt flyktbil efter skjutningen i Rågsved 29 november. Foto: Från polisen

Här flyr misstänkta gärningsmän från skjutning i Rågsved

Uppdaterad
Publicerad

Polisen går nu ut med en bild på två misstänkta gärningsmän efter skjutningen i Rågsved för två veckor sedan, då två personer skadades allvarligt. Polisen är intresserad av uppgifter kring personerna och den misstänkta flyktbilen, en mörk bil av sedanmodell.

På fredagskvällen den 29 november hittades två personer allvarligt skadade i Rågsved i södra Stockholm. De hade färdats i en bil som beskjutits, och deras skottskador betecknades som allvarliga.

Nu går polisen ut med en bild på två misstänkta gärningsmän och vädjar om tips. Enligt polisen är bilden tagen precis efter att skotten avlossats, och en av personerna håller i ett föremål som polisen tror kan vara en pistol.

Polisen är också intresserad av den misstänkta flyktbilen som ses på bilden, en mörk bil av sedanmodell med igensnöade rutor.

– Vi är intresserade om det har setts några personer, fordon, hörts några ljud eller gjorts några andra iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen. Vi är även intresserade om någon tiden innan brottet har observerat någon bil i Rågsvedsområdet, som stämmer in på flyktbilens utseende, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Kan finnas kopplingar till andra skjutningar

Om motivet till skjutningen säger polisen så här:

– Vi arbetar förutsättningslöst, men det kan finnas kopplingar till tidigare skjutningar i Stockholmsområdet, säger Mats Eriksson.

Två personer sitter frihetsberövade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.