Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när några av finalisterna ställs framför en tuff jury från det lokala näringslivet. Foto: Ebba Nilsonne/SVT

Här grillas framtidens företagare i Stockholmsnästet

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmsnästet är en ny satsning som ska få fler skolor att delta i Ung företagsverksamhet, UF. Konceptet är inspirerat av SVT-programmet Draknästet och går ut på att åtta UF-företag ska presentera sin affärsidé framför en jury. Därefter koras ett vinnande företag, där grundarna får varsitt stipendium på 15 000 kronor till Emax Sverige 2022.

Fyra miljoner kronor kommer satsas där en del kommer gå till att slopa avgiften för att starta ett UF-företag. Ung Företagsamhet är en ideell organisation som utbildar gymnasieelever i entreprenörskap.

– Det har varit jättetuffa år för gymnasieeleverna under pandemin och mycket de inte kunnat göra. Därför var vi väldigt angelägna att starta Stockholmsnästet så våra unga får visa upp sina fina verksamheter, säger skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.