Möt Sarah Sallami, deltagare i entreprenörsprogrammet Business talents, och se VD:n pitcha för deltagarna. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Skifte i maktbalansen när blivande investerare drillas

Uppdaterad
Publicerad

Tio dagars introduktion i entreprenörsprogrammet Business talents lider mot sitt slut. När SVT var på plats skiftades maktbalansen när framgångsrika företagare pitchade för att försöka övertyga ungdomarna om att investera i just deras bolag – istället för tvärtom.

– Att de bytte nivå med oss gav mig så mycket, det satte igång den där hungern i mig, säger Sarah Sallami som är en av deltagarna.

Sarah Sallami är 21 år gammal och kommer från Norsborg i Botkyrka. Hon har sökt till programmet för att lära sig mer om entreprenörskap och för att få möjlighet att utveckla sin egen affärsidé inom äldreomsorg.

– Det är två fokusområden: Hur kan vi, samhället, vårda och visa omsorg för våra äldre på ett respektfullt och professionellt sätt samt hur kan hemtjänsten göras till en attraktiv arbetsplats. Men mer än så vill jag inte säga, jag vill inte att nån ska ta min idé, säger Sarah Sallami.

Se hur det gick när företagarna skulle pitcha för ungdomarna – och hur Sarah investerade sina pengar – i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet