Bakom entreprenörsprogrammet står Meryem Kibar och Madiha Saeed, hör dem berätta varför det behövs och vad de hoppas att det ska leda till. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

De vill bredda synen på vem som kan bli entreprenör

Uppdaterad
Publicerad

Av 65 sökande har tolv deltagare valts ut till Business talents – ett fyra månader långt entreprenörsprogram för unga vuxna.

– De tolv som vi har valt ut har alla visat engagemang, drivkraft och vilja att starta eget, säger Meryem Kibar som är programansvarig.

The good talents är en ideell organisation i Botkyrka som arbetar för att lyfta fram outnyttjad potential som finns bland unga i Stockholms förorter, bland annat genom utbildningar och program som Business talents.

Förutom tre månaders praktik får deltagarna i programmet professionell coaching och tid till att utveckla sina egna affärsidéer som sedan presenteras i december.

Utbildningen inleds med tio dagars introduktion i Alby. SVT fick vara med en dag för att höra mer om programmet och om deltagarna. Hör om det i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.