Här kan du vintersporta i Stockholms stad

Uppdaterad
Publicerad

I takt med att graderna kryper under minusstrecket har isbanor runt Stockholm gjorts redo. På lördagen besökte SVT Östermalms IP där en del snörade på sig skridskorna för att ta vingliga skär på isen, medan andra vant susade fram.

– Det är roligt att åka i cirklar och åka snabbt, säger Edith Stange.

Här kan du vintersporta ute i Stockholm och omnejd

Huddinge: Konstfrusna isbanor finns på Stortorps IP/Lilla isbanan och Visättra bandyplan. För skidåkare finns utförsåkning i Flottsbro och längdskidåkning på Visättras elspår och i Ågesta – om det finns tillräckligt med snö.

Järfälla: Isbanor brukar finnas på Stora torget i Barkarbystaden, i Berghemsparken, Fasterbolparken och Kolarängen, fler står listade här.

När vädret tillåter finns det skidspår i Ängsjö friluftsområde, Viksjö golfklubb och Järvafältet.

Solna: Ulriksdals IP, Bergshamra IP, Familjeisbanan på Huvudstafältet och Järvastadens isbana.

Stockholm: Konstfrusna isbanor brukar finnas vid Eriksdals bollplan, Kungsträdgården, Vasaparken och Medborgarplatsen. Även på idrottsplatsen i Gubbängen, Spånga, Zinkensdamm och Östermalm.

Kommunen spårar bland annat på Gärdet, i Stadion – fler spår finns att hitta här.

Tyresö: När det kommit tillräckligt mycket snö finns det längskidspår i Alby friluftsområde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.