Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hundratals stockholmare lockades till den nyöppnade isen på Östermalms IP i helgen. Idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) är inte helt nöjd med trängseln. Foto: SVT

Trångt på stadens skridskoisar efter öppnandet

Publicerad

Hundratals skridskosugna stockholmare flockades på Östermalms IP i helgen, efter att isarna öppnats för allmänheten förra veckan. Det får idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) att reagera.

– Det är viktigt att alla stockholmare kommer i håg att det fortsatt är ett väldigt allvarligt läge, säger hon.

Den 20 december stängdes stadens idrottsanläggningar, i samråd mellan politikerna och Smittskydd Stockholm, efter regeringens uppmaning om att stänga alla icke nödvändiga kommunala aktiviteter.

Dit räknade staden till en början även skidspår och offentliga skridskoisar. När staden fick kritik för att inte utomhusaktiviteter hölls öppna hänvisade man till att isarna riskerade att attrahera för mycket folk och resultera i trängsel.

Men efter en knapp månad, den 18 januari, hävdes beslutet. Isar spolades och öppnade för allmänheten – och under helgen märktes det att beslutet var efterlängtat bland många stockholmare. Under söndagen samlades flera hundra skridskoåkare på Östermalms IP. Något idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) inte är helt nöjd med.

– Det vi ser är viss trängsel runtomkring isarna. Det är inte på isarna vi ser risk för smittspridning, utan i miljöerna runtomkring isarna, säger hon.

Se skridskoträngseln och hör Karin Ernlunds reaktion i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer