Se hur Stockholmsmässan i Älvsjö ställt om till paketutlämning. Foto: Firat Celik/SVT

Här kan du hämta ut dina paket från bilen

Uppdaterad
Publicerad

Efter Black friday är trycket hårt på Postnord och paketutdelningen. Lägg därtill en pandemi där långt fler än vanligt väljer att handla online och paketutdelningen når rekordnivåer. Nu har Stockholmsmässan upplåtit sina lokaler för en drive-through-utlämning.

När pandemin slog till i våras ställdes Stockholmsmässan samtliga arrangemang tvärt in. Sedan stod lokalerna mer eller mindre tomma, tills de ställdes till vårdens förfogande. Här skulle covid-sjuka vårdas i ett fältsjukhus, om vårdens kapacitet slog i taket.

Så blev det inte och lokalerna ekade tomma igen över sommaren och hösten. Men från och med måndag förmiddag är här aktivitet igen. I samma lokal där det för ett halvår sedan stod sjukhussängar och respiratorer uppradade står nu hyllplan redo att fyllas med paket inför julen.

Se när första paketet levereras i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.