Hur vet man att det är en bra croissant? Hör juryn berätta vad de tittar på i bedömningen. Foto: Tommy Bergman/SVT

Här koras Stockholms bästa croissant – på fransk mark

Uppdaterad
Publicerad

För 20 år sedan var det omöjligt att få tag i en bra croissant i Stockholm, enligt bagaren Sébastien Boudet. Men detta har förändrats och under onsdagen korades Stockholms bästa croissant. Utöver äran går vinnaren hem som franska ambassadens huvudleverantör av croissanter.

På franska residenset på Narvavägen samlades idag bagare och jurymedlemmar för att göra upp om Stockholms bästa croissant. Ett bakverk som är något av det mest franska du kan baka.

– Franska ambassaden har så många fester, receptioner och frukostar, så klart de ska ha Stockholms bästa croissant på sitt bord. Det är fransk mark här, det måste vara bra croissant, säger bagaren Sébastien Boudet.

Se provsmakningen och vinnaren i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.