• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från brand i Kivik. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus Läs mer

Här ser du prideparaden bäst

Publicerad

Runt en halv miljoner åskådare väntas se årets Pride i Stockholm.
– Stå vid Tegelbacken eller Stureplan, rekommenderar Alf Kjellet, kommunikationschef Stockholm Pride.

På lördag går Stockholm Pride av staplen. Paraden som är Skandinaviens största prideparad, startar klockan 13 vid Norr Mälarstrand och slutar vid Pride Park vid Östermalms IP. Efter vägen väntas det att stå en halv miljon åskådare.

– Stå vid Tegelbacken eller Stureplan, där har vi våra paradutropare som berättar vilka som går i paraden och de piskar upp stämningen, säger Alf Kjellet, kommunikationschef Stockholm Pride.

Paraden är den 20:e i ordningen

Årets Pride Parade är den 20:e i ordningen och antalet deltagare uppskattas bli runt 45.000 med omkring 200 ekipage. Med i tåget går bland annat olika organisationer, politiska partier och religiösa samfund. Vill man som privatperson gå med i paraden så är det bara att hoppa in där det är en lucka.

Alf Kjellet kommer också att gå med i tåget.

– Jag går med ”Marching For Those Who Can’t” i solidaritet med de som inte kan gå. De kommer gå som andra ekipage, säger han.

4,3 kilometer lång

Paradvägen är som är 4,3 kilometer lång, tar omkring två timmar att promenera.

– Den är inte bara en fest utan en manifestation för hbtq-rättigheter, säger Alf Kjellet.

Stockholm Pride Parade

Visa

Årets paradväg går från Kungsholmstorg – Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen och slutar vid Östermalms IP.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stockholm Pride 2017

Mer i ämnet