Foto: Claudio Bresciani / TT

Här steg villapriserna med 65 procent

Publicerad

Villapriserna i Stockholms län har under de senaste åren stigit kraftigt. Av länets alla kommuner så steg priserna mest i Salems kommun.

Mellan åren 2011 och 2012 låg medelpriset på en villa i Salems kommun på 2.538.861 kronor. Fem år senare, mellan 2016 och första delen av 2017 kostade samma villa 4.190.775. Salem är också den kommun i Stockholms län där villapriserna har stigit mest, med 36 procent på ett år.

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av Mäklarstatistik gjort en kartläggning över prisutvecklingen på villor. I Salem, Huddinge och Täby har prisutvecklingen varit starkast de senaste fem åren. Där steg priserna med 65, 62 respektive 61 procent.

Här i Täby steg priserna med 61 procent Foto: Bertil Ericson / TT

Fler kvadratmeter för pengarna

– De söderliggande kranskommunernas popularitet ökar ständigt och i takt med att priserna fortsätter att stiga i Stockholm letar sig fler och fler till nya, närliggande kranskommuner. Genomsnittspriserna för en villa i Salem är bland de lägsta i länet och du kan därmed få mer villa för pengarna där, säger Anders Lewén, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Bromma i ett pressmeddelande.

Hela 19 av Stockholms läns 26 kommuner hade en prisuppgång med mer än 40 procent under de senaste fem åren. Minst har däremot prisutvecklingen på villor i Norrtälje varit med 26 procent.

MISSA INTE: Ladda ner SVT:s app för mer lokala nyheter

Här har villapriserna stigit mest i Stockholm det senaste fem åren – Topp 10

Visa

1. Salem + 65 %

2. Huddinge + 62 %

3. Täby + 61 %

4. Tyresö + 57 %

5. Danderyd + 57 %

6. Upplands Väsby + 56 %

7. Järfälla + 56 %

8. Haninge + 55%

9. Botkyrka + 54%

10. Upplands-Bro + 53%

Av Stockholms 26 kommuner hade 24 tillräckligt stort antal sålda villor för att kunna ingå i kartläggningen.

Källa: Svensk Fastighetsförmedling

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer