Här testar SVT:s programledare SL:s nya konstapp

Uppdaterad
Publicerad

SL brukar skryta med att Stockholms tunnelbana är världens längsta konstutställning. Nu lanserar SL en app som guidar besökarna till konsten. Vår programledare Rasmus Ejneberg testade och upptäckte att han plötsligt fick någonting att prata om med sina medresenärer.

I appen guidas resenären genom Stockholms olika tunnelbanestationer. Telefonens platstjänst avslöjar var du befinner dig, och appen uppdaterar med information om konsten där du befinner dig.

SVT:s programledare valde att besöka Östermalmstorg, Slussen och Gamla stan. Under tiden fick han chansen att testa om konsten i tunnelbanan kan vara en isbrytare med främlingar.

– Jag gillade hon med fittan borta vid Slussen, säger resenären Jocke, när konst börjar diskuteras.

– Konst kan vara en icebreaker, konstaterar Rasmus Ejneberg, programledare på SVT Nyheter Stockholm.

Region Stockholm har betalat 350 000 kronor för att ta fram och lansera den nya appen. Det är ungefär lika mycket det kostade för Region Uppsala att anlita två influensers för att locka fler ungdomar till vården, 300 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.