Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se när representanter från de båda idrottsklubbarna bråka inför barnen. Foto: Lisa Liljefors/SVT och privat

Här vägrar brottningsklubben låta jiu-jitsuklubben träna

Uppdaterad
Publicerad

I veckan stängde Stockholms stad brottningslokalen i Liljeholmshallen efter bråk kring vem som ska få använda lokalen. Men bråket kring brottningslokalen har pågått i flera år och nu kommer kritik mot kommunen för att man inte tagit tag i problemet tidigare.

När Spårvägens brasilianska jiu-jitsuförening skulle träna i brottningslokalen i Liljeholmshallen i lördags vägrade brottningsklubben som var i lokalen att låta dem träna.

I en film från händelsen kan man se och höra att det blir en upprörd stämning och jiu-jitsuföreningen får lämna lokalen utan att träna – trots att de bokat tid.

– Brottningsklubben hävdar att det är deras lokal och att de har ensamrätt att använda lokalen, trots att det är Stockholms stad som äger lokalen och att vi bokat genom staden, säger Omid Azad, som är ordförande i Spårvägens brasilianska jiu-jitsuförening.

Inga repressalier

Det pikanta i historien är att brottningsklubben också är från Spårvägen. Och det kan kanske framstå som att det här är ett internt bråk i Spårvägen, men även andra föreningar säger att de upplevt liknande problem med brottningsklubben.

Omid Azad menar att Stockholms stad borde tagit tag i situationen långt tidigare.

– Brottningsklubben har inte fått några repressalier för att de betett sig såhär, säger Omid Azad.

SVT Nyheter Stockholm har sökt Spårvägens brottningsklubbs ordförande och dubble världsmästare Ara Abrahamian, som är en av dem som är med på filmen från lördagen.

Vet du mer? Kontakta SVT:s reporter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer