Hästar ska stoppa rånvåg mot barn i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens rån mot barn och unga i Nacka-området har polisen nu kommit vidare i arbetet med att försöka hitta misstänkta gärningspersoner. På tisdagen hämtades flera personer in till förhör och polisen har dessutom satt in hästar i området för att stoppa rånen.

– Hästarna är ju ganska bra med tanke på att ryttarna sitter högt upp med sina reflexvästar och syns. Dessutom ser de väldigt bra ifrån sina hästar om något inträffar eller någon behöver hjälp, säger Johan Kust, kommunpolis i Nacka lokalpolisområde.

Johan Kust

Johan Kust upplever att folk successivt har börjat tappa en del av trygghetskänslan och blivit mer oroliga i området. Han menar att hästarna kan vara ett bra komplement till poliserna.

– Ryttarna kommer på dessa djur och lockar till sig människor. Det gör i sin tur att vi syns i större utsträckning, det är ett bra komplement i att synas och skapa trygghet, säger han.

Flera till förhör

Under tisdagen genomfördes husrannsakningar på ett flertal platser i länet och flera personer har hämtats till förhör. Enligt polisen har dagens ingripanden gjorts möjliga av ett gediget utredningsarbete.

På vilka grunder tillslagen har gjorts och vad som kommit fram under dagen vill polisen inte gå in på.

Polisen har tidigare gått ut med signalement av misstänkta gärningspersoner på sociala medier i ett försök att få in vittnesuppgifter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.