Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isabella Lepore är en av tiotusentals personer som pendlar mellan Stockholm och Uppsala. Hör henne berätta mer om hur stågstrulet påverkar hennes liv. Foto: Alex Bolevin/SVT

Hon pendlar mellan Stockholm och Uppsala: ”Sovit många nätter på jobbet”

Publicerad

Isabella Lepore bor i Stockholm och jobbar som AT-läkare på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hon tar tåget till jobbet, något som enligt turlistan ska ta en timme från dörr till dörr – men det stämmer sällan med verkligheten.

– Jag har sovit på sjukhuset många nätter i vinter, säger Isabella Lepore.

Isabella Lepore är en av de 45 000 personer som varje dag tågpendlar mellan Stockholm och Uppsala. Trots att enkelresan mellan Stockholms centralstation och Uppsala centralstation ska ta 37 minuter räknar hon med att färden ska ta två timmar.

– Jag har övervägt att flytta till Uppsala just för att det är så oberäkneligt, säger Isabella Lepore.

Enligt Trafikverket har det varit många förseningar under 2023 och pekar på att sträckan Stockholm – Uppsala är viktig för skol- och jobbpendlare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.