Hon vittnar om Mogerts övertramp

Uppdaterad
Publicerad

Roger Mogert (S) avgick på torsdagen efter anklagelser om sexuella trakasserier. Nu träder ett vittne fram och berättar om Roger Mogerts sexuella inviter – och ilskan när han avvisades.

Kvinnan som berättar om Roger Mogerts sexuella inviter var i 20-årsåldern när kontakterna inleddes. Roger Mogert var omkring 45 år. Hon var intresserad av politik inom hans områden och kontakten mellan dem utvecklades snabbt.

”Vi började höras på sms och chatt – först om jobb och politik – men sedan mer och mer skämtsamt och privat. Efter ett tag skrev han till mig inför politiska möten och sa åt mig vad han ville att jag skulle ha på mig, med motiveringen att jag såg ”så jävla sexig ut” i olika outfits.”

Kvinnan som vill vara anonym berättar att hon inte avvisade honom just då.

”Det är svårt att säga 'dra åt helvete' till någon man egentligen vill jobba för i framtiden.”

Flörtandet gick överstyr

Tiden gick och kvinnan berättar att de fortsatte springa på varandra i politiska sammanhang och sms:a sporadiskt. Tills en kväll när allt eskalerade.

”Vid ett tillfälle med otroligt mycket alkohol inblandat ville han ha sex och jag sa nej. Flera gånger. Han fortsatte tjata och till slut blev han arg.”

Enligt kvinnan gick det aldrig längre än så men hon blev så rädd att hon kände sig tvungen att börja dokumentera hans beteende.

”Jag började spela in alltsammans.” 

Använde sin maktposition

I efterhand beskriver hon hur systematiskt och uträknat hans beteende hela tiden verkar ha varit.

”Han berättade hemligheter om politiken som han visste att jag är intresserad av – sedan raggade han och flörtade.”

SVT Nyheter Stockholm har försökt att nå Roger Mogert utan att lyckas få en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer