Hör intensiva debatten: Hur hög musik måste grannar till en konsertlokal tåla?

Publicerad

Har den som valt att bosätta sig i centrala Stockholm rätt att kräva total tystnad nattetid? Det frågade sig en av deltagarna i den intensiva debatten på Södra teatern i Stockholm. I programmet Opinion live ställdes frågan hur hög musik grannar till en konsertlokal måste tåla. Vad tycker du? Dela med dig i chatten här nedanför.

Hör delar ur debatten här ovan. Hela avsnittet hittar du på SVT Play.

SVT rapporterade · Hur hög musik tycker du att grannar till en konsertlokal får tåla?

15.56
Vad har högt ljud med kultur att göra? En lägre ljudniå vore bra för alla öron och skulle möjliggöra musik på många platser.
15.56
Flytta
16.01
Södra teatern var väl där först.....varför flytta dit om man inte gillar musik
16.02
Man borde ju rimligen förstå innan man flyttar in i lägenheten att man bor inne i stan och inne i stan är det högljudt. Flyttar man in i en lägenhet ovanför en pub/klubb/konserlokal då borde man förstå att det kommer bli lite extra ljud på helger tex. Passar inte detta så kan man flytta ut i nån förort. Tar bara 25min och ibland till och med 20min in till stan från Vällingby, vilket inte är så farligt. Mer nattliv och musik inne i stan!
16.04
Inte högre än att man kan göra det man tänkt göra - natta barn, sova, läsa, arbeta eller koppla av. I alla hus finns regler för hur mycket man får störa sina grannar, varför ska just klubbar undantas från de reglerna? Klubbanhängarna dominerar debatten och kräver att de som ”inte vill ha kultur” i innerstan ska flytta, men kultur är mycket annat än den högljudda musik som klubbanhängarna ivrar för. Om det inte går att sänka ljudnivån, är det bättre att klubbarna placeras så att de inte stör boende.
16.34
Mosebacke har varit ett nöjescentrum sedan 1700-talet. De som bor i området idag har valt att flytta dit och bör vara medvetna om att ljudnivån är "hög" vid konserter. Varför ska då Södra teatern/Mossebacke anpassa sig?
16.34
Flytta!!!
16.34
Att skylla på att man inte har annat val än att bo där man bor med hänvisning till bostadsbrist, samtidigt som det finns gott om bostäder i mindre kommuner på landsorten är puckat. I stället för att kräva att alla andra anpassar sig efter DIG, så är det DU som är skyldig att anpassa dig efter samhället. Vilket är helt rimligt!
16.34
Låt staden leva! Sälj och flytta till någon förort istället och sluta förstör för alla andra!
16.35
Klart man måste tåla ljud om man ska bo i stan!!! Detta är ju helt otroligt. Vi bor i huvudstaden. Den ska leva och uppmuntra turism.Musik och ljud tillhör storstan. Kanske man inte ska bo i stan om man inte tål det. Har du barn är det ju bättre att bo nära naturen i en förort. Vad trist om vi ska ta bort musik och klubbar i stan det var ju därför jag flyttade hit. Själv bor jag i närförort då jag har barn. och har både nära till natur och lugnt och tyst men ändå 15 min till centralen. Ta inte död på stadslivet!!!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer