Hör Oscarskyrkan hylla Avicii

Uppdaterad
Publicerad

Under hela veckan kommer Oscarskyrkan spela Tim ”Avicii” Berglings låt ”Wake me up”, som en hyllning till den avlidne artisten.

Tim Bergling växte upp i Oscars församling på Östermalm. Förra veckan hittades den världskände artisten död i Oman, endast 28 år gammal. Många har blivit djupt berörda av hans bortgång och han har hyllats på många platser runtom i världen. Bland annat har hans musik spelats i domkyrkotornet i Utrecht, Nederländerna.

”Det är helt rätt”

När klockan slog 12.00 på tisdagen ringde Oscarskyrkans klockor till minne av Tim ”Avicii” Bergling i centrala Stockholm. Många förbipasserande stannade till för lyssna och hedra honom.

Avicii 1989-2018

– Jag träffade en väninna inne i stan idag och när hon berättade att den här ringningen skulle hållas, så tyckte jag att vi självklart borde gå hit och lyssna. Jag tycker att det är helt rätt att man håller den här ringningen för honom, säger Helena Welin.

Helena Welin från Stockholm kom till Oscarskyrkans ringning för att hedra Tim ”Avicii” Bergling. Foto: Julia Peric / SVT

”Avicii har berört väldigt många generationer”

På vilket sätt känner du att det var viktigt att komma hit?

– Jag tror att Avicii har berört väldigt många generationer. Mina barn är stora och de har vuxit upp med honom, han är deras tonårstid. Jag och min man har lyssnat på honom och även min mamma. Det är många generationer som har blivit berörda av hans bortgång och som jag tror har goda minnen till hans musik, säger Helena Welin.

Även kyrkan får uppmuntrande ord för gesten.

– Jag tycker faktiskt att det är fantastiskt att kyrkan passar på att göra en sådan här sak när man vill samlas kring något som berör många, säger Johanna Wieslander.

Johanna Wieslander tycker att Oscarskyrkans ringning till minne av den unga artisten är en symboliskt fin handling. Foto: Julia Peric / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avicii 1989-2018

Mer i ämnet