Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Huddingeborna som vill samla kritiken mot pendeltågstrafiken: ”Det är skandal och kaos”. Foto: Maja Flygt/SVT

Huddingebor i protest mot pendeltrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Pendelkaoset i Stockholms län har påverkat många. Nyligen startades ”pendeltågsupproret” av två Huddingebor som bland annat gör namninsamlingar mot pendeltågssituationen.

När den nya hösttabellen nu presenteras med reducerat antal avgångar är det många resenärer som har blivit upprörda. I en nystartad lokal Facebookgrupp har hittills cirka 500 personer samlats för att dela sina åsikter om bland annat den nya tabellen och hur man upplever att MTR och SL missköter trafiken.

– Det är skandal och kaos. De tar beslut som inte vi står bakom, säger Peter Solstedt som varit med och startat gruppen.

Finns det inte en risk att det här bara blir en grupp där folk samlas och öser ut sin kritik?

– Det finns en risk med allt man gör, men det är bättre att göra något än inget alls.

Huddingepolitiker kritiska

Förutom upprörda resenärer har också ett flertal lokala politiker från de olika partierna i Huddinge reagerat på pendeltrafiken.

”Pendeltåget är helt avgörande för att livet i Huddinge ska fungera. Det är helt oacceptabelt med så många störningar och med så låg turtäthet som det är just nu” skriver Sara Heelge Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge, på sin Facebooksida. Även Moderaterna i Huddinge skriver i ett öppet brev till regionpolitikerna att de kräver att ”pendeltågskaoset måste få ett slut”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.