Foto: SVT/TT

Här rullar kortegen till Erics minne

Uppdaterad
Publicerad

Nu hyllas minnet av 20-åriga Eric som sköts till döds i centrala Stockholm tidigt på morgonen i torsdags. Christer Axenryd, som arrangerar kortegen, vill vara tydlig med att minneskortegen inte är politiskt inriktad.

– Alla har väl sin syn på polisens agerande, men det är ingenting som får förekomma i dag. I dag handlar om Erics minne och inget annat. Det ska inte vara något politiskt, det ska inte vara någon kritik mot polisen, ingenting sådant, säger han.

En motorcykelkortege startade klockan 13 från Skarpnäck och går till Norrbackagatan, platsen där Eric miste livet på torsdagsmorgonen. Initiativtagare till kortegen är Christer Axenryd och Susanne Döhmers Axenryd, som är vänner till Erics familj. 

Syftet är att hedra minnet av Eric, som älskade motorcyklar. De har i ett inlägg på sociala medier uppmanat alla som vill att delta, antingen med motorcykel eller bil. Inlägget har delats nästan 35 000 gånger.

Eric Torell

I inlägget skriver Christer Axenryd att kortegen inte på något sätt är en protest mot polisen.

Foto: TT
Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eric Torell

Mer i ämnet