I videon hör du idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) berätta var framtidens idrottsanläggningar kan byggas. Foto: Stockholms stad/SVT

Stockholms stad miljardinvesterar på nya idrottsanläggningar

Publicerad

Idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) håller med om att Stockholms stad fokuserat på att bygga bostäder utan att tänka på helheten. Nu lovar hon att den sittande majoriteten ska ha ett större helhetsperspektiv och tänka ”stad” i stället för bara bostäder.

Stockholms stad har minst antal idrottsanläggningar per 100 000 invånare i hela Sverige.

– Det är för att Stockholm växer och det är många som vill hålla på med idrott vilket är bra, säger idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C).

Men hallbristen hämmar ju idrottens utveckling och kan påverka folkhälsan?

– Vi ska investera 1,8 miljarder kronor i idrottsanläggningar de kommande fyra åren, säger Karin Ernlund (C) som är idrottsborgarråd i Stockholm.

”Bygga stad – inte bara bostäder”

Problemet är att det är trångt att bygga i en stor stad samtidigt som bostadsbristen är skriande. Då är det lätt att fokus hamnar just på bostadsbyggande.

– Det är ett misstag som politikerna gjort i Stockholm. Vi har ibland glömt att bygga förskolor, skolor, att planera in parker och tillräckligt med idrottsytor. Men den grönblå majoriteten har en tydlig ambition kring att vi inte bara ska bygga bostäder – vi ska bygga stad.

I klippet ovan kan du höra vilka lösningar Karin Erlund ser för att hitta plats till nya idrottsanläggningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hallbrist i Stockholm

Mer i ämnet