Foto: Lisa Liljefors/SVT

Kommunen öppnar för att tidigarelägga renovering av Zinkensdamms ishall

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen stängdes Zinkensdamms ishall ner på grund av stora konstruktionsproblem, något som gjorde de drabbade idrottsföreningarna kritiska till att ansvariga politiker inte har åtgärdat problemen med anläggningen trots att de hade uppmärksammats tidigare. Idrottsnämnden i Stockholms stad har svarat upp med att inleda diskussioner med föreningarna som bekymrar sig.

– Det som pågår nu är att flytta verksamheter till andra anläggningar, berättar förvaltningschefen Marina Högland.

Under fredagen stängdes Zinkensdamms ishall med omedelbar verkan efter att en rapport visat att anläggningen kan rasa och nu under högsäsong drabbar det här många idrottsföreningar såsom Hammarby Hockey och Östermalm Konståkningsklubb.

Nu har idrottsnämnden i Stockholm stad inlett dialog med föreningarna och arbetar med att komma upp med en kortsiktig lösning under veckan. Tidigare har det varit aktuellt med en renovering av ishallen år 2020. Men nu öppnar man på idrottsförvaltningen för att tidigarelägga detta.

– Att dra igång enligt plan var enligt förutsättning att anläggningen kunde vara öppen fram till 2020. Men nu kommer vi att lyfta det här till politikerna i nämnden att se om det går att göra denna renovering tidigare, säger Marina Högland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.