Inbrottstjuvar togs på bar gärning – avlossade vapen när polisen kom

Publicerad

På onsdagsförmiddagen larmades polisen till Nynäshamn efter samtal om ett pågående inbrott i en sommarstuga. När polisen kom till platsen avlossade en av de misstänkta gärningsmännen ett vapen.

Strax efter klockan 11.00 på onsdagen fick polisen samtal om ett pågående inbrott i en sommarstuga i Nynäshamn söder om Stockholm.

– När vi kommer till platsen så avlossar en av personerna ett vapen, säger Åsa Wallentin vid polisens ledningscentral.

Sköt personen mot poliserna?

– Det är för tidigt att svara på, den uppgiften jag har är att ett vapen avlossats och att man har hört skott, säger Åsa Wallentin.

Fyra personer gripna

Inledningsvis greps en misstänkt gärningsman och efter en kort sökinsats kunde ytterligare tre personer gripas i närområdet.

– Vi tror att det är samtliga gärningsmän och dessa personer är förda till en polisstation.

Polisen har även hittat vad de tror kan vara en misstänkt flyktbil. Nu ska en teknisk undersökning göras på platsen.

Ändrad brottsrubricering

Först inleddes en förundersökning om grovt vapenbrott, grovt olaga hot och grov stöld. Rubriceringen på den grova stölden ändrades sedan till försök till grovt rån.

– Det handlar om tillvägagångssättet, rån är när man använder någon form av hot eller vapen vilket man gjort i det här fallet, säger Åsa Wallentin.

Polisen har i nuläget inga uppgifter om något misstänkt stöldgods.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer