Foto: TT

Landstinget: Ingen förhöjd beredskap efter terrorhotet mot Stockholm

Publicerad

Varken sjukhusen i Stockholm, SL eller räddningstjänsten har vidtagit några åtgärder angående terrorhotet mot Stockholm. Försvarsövningen Aurora har inte heller påverkats.

Ett hot har inkommit om ett terrorattentat i centrala Stockholm. Men i nuläget har inte Stockholms akutsjukhus fått någon information om höjd beredskap.

– Just nu väntar vi på mer information från polisen. Vi vet inte vad det handlar om eller vilka rekommendationer vi kommer att få, så vi avvaktar fortfarande, säger Rasmus Sandsten kommunikationchef på Stockholms läns landsting.

Försvaret: Övningen berörs inte

Inte heller Försvarsmaktens pågående övning Aurora berörs av hotet i nuläget.

– Det är Försvarsmakten centralt som för dialog med Säpo. Övningen är inte påverkad, säger Henrik Wissman, kommunikationschef för Aurora.

SL meddelar att trafiken går som den ska.

– Just nu finns inget konkret hot mot kollektivtrafiken. Christian Hoffmann, presskommunikatör, SL.

Inte heller räddningstjänsten Storstockholms brandförsvar har någon pågående insats kopplad till hotet, enligt kommunikationschef Veronica Sandström.

LÄS MER: Misstänkt terrorhot mot Stockholm

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt terrorhot mot Stockholm

Mer i ämnet