Waterfront building i Stockholm Foto: TT

Dementerar uppgifter om terrorhot mot Waterfront kongresscenter

Uppdaterad
Publicerad

Enligt en källa till SVT Nyheter som befann sig på plats i konferensanläggningen Waterfront i centrala Stockholm är ett misstänkt terrorhot riktat mot byggnaden. Men Waterfronts vd dementerar uppgifterna.

En av arrangörerna för konferenscentret informerade personerna i lokalen om att det fanns ett terrorhot riktat mot Waterfront. Enligt arrangören skulle Säpo och polis ha läget under kontroll och inga pågående aktiviteter avbröts.

Enligt en annan källa till SVT Nyheter är det inget märkbart pådrag vid platsen.

Waterfront dementerar uppgifterna

Waterfronts vd säger till SVT Nyheter att de inte har bett arrangörer gå ut med någon sådan information. 

– Vi har konferenser igång och jag kan inte säga vad som har uttryckts under en särskild konferens, men jag har haft kontakt med polis under dagen och att det skulle vara specifikt riktat mot Waterfront är inget jag kan bekräfta, säger Sam Holmberg, vd för Waterfront Congress Centre.

Blev ni kontaktade av polisen?

– Nej, vi fick uppgifterna om terrorhotet via medier och då kontaktade vi polisen. Vi har följt instruktioner från polis och Säpo men det finns inga indikationer på att det här är något särskilt riktat mot oss, säger Sam Holmberg. 

SVT Nyheter har pratat med Stockholmspolisen som hänvisar till Säpo, och Säpo säger att de inte kan kommentera uppgifterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt terrorhot mot Stockholm

Mer i ämnet