Foto: HOSSEIN SALMANZADEH/TT

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Uppdaterad
Publicerad

Undersökningen av samtliga rulltrappor är färdig, men än finns ingen prognos för när pendeltågsstationen Stockholm City kan öppna igen, skriver SL i ett pressmeddelande.

– Av stationens 50 rulltrappor har leverantören Otis bedömt att 17 behöver åtgärdas, varav 16 leder ned till plattformen. Det är så pass många att vi inte kan klara evakueringskapaciteten, därför måste stationen hållas stängd, säger Per Hallberg vid SL:s presstjänst till TT.

SL väntar nu på att Otis ska leverera en åtgärdsplan för rulltrapporna, med beskrivning av vad som ska göras och hur lång tid det tar. Denna plan väntar de fortfarande på.

– Vi tror att vi tidigast fredag kan förvänta oss en plan, men det kan eventuellt ta längre tid, säger Hallberg.

Stationerna Stockholm City och Odenplan stängdes båda den 13 juli efter att en rulltrappa i Stockholm City stannat och börjat skena bakåt några dagar tidigare. Odenplan har sedan dess öppnat igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.