Vissa rulltrappor på Citybanan i Stockholm är för tillfället avstängda. Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Rulltrappstillverkaren: ”Vi samarbetar fullt ut i utredning”

Publicerad

Företaget som tillverkar rulltrapporna som finns på Stockholms pendeltågsstationer, Otis, har idag skickat ut ett pressmeddelandet apropå det som hände den 9 juli då en rulltrappa på Stockholm City började gå baklänges.

Trots att Otis vd tidigare har varit fåordig och hänvisat till ett kommande pressmeddelande innehåller det nya uttalandet inte mycket nytt. Företaget konstaterar att några allvarliga skador till följd av det inträffade inte har rapporterats och säger att man ”samarbetar fullt ut” i utredningen och har kallat in globala utrustningsexperter.

Beklagar att rulltrappor står stilla

Angående att vissa rulltrappor på Citybanans stationer för tillfället har tagits ur bruk skriver Otis: ”Vi beklagar djupt det besvär som detta orsakar, men säkerhet är alltid vår högsta prioritet”.

På en tidigare fråga från SVT om huruvida han beklagar det som hänt svarade Otis svenske vd, Diego Garcia:

– Vi måste först av allt undersöka vad som hänt. Det är förstås en situation som vi vill lösa så snart som möjligt, och vi tar in alla resurser för att lösa det. Men det är inte bra att dra några förhastade slutsatser medan utredningen fortfarande pågår.

Det var i måndags som en rulltrappa på Stockholm City började skena och orsakade att flera personer ramlade och skadades.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rulltrappshaveriet i Stockholm

Mer i ämnet