Foto: TT

Otis vd: Konstruktionen finns på många håll

Uppdaterad
Publicerad

Konstruktionen som använts vid rulltrapporna i Stockholm finns på många håll i världen. Det säger vd:n för företaget som står bakom trapporna. Men i övrigt är han fåordig, och hänvisar till ett kommande pressmeddelande.

Rulltrappstillverkarens vd är fåordig när SVT kontaktar honom.

– Allt jag kan göra är att hänvisa till ett pressmeddelande som kommer om några timmar, säger rulltrappstillverkaren Otis svenske vd Diego Garcia.

Enligt Garcia håller man på att utreda händelsen.

– Ärendet är under utredning. Vi har involverat alla våra resurser i Sverige men också i resten av Europa och över hela världen i utredningen.

Han påpekar att man som stor aktör tar händelsen på största allvar.

– Vi är världens största tillverkare och tar detta mycket allvarligt. Vi har över två miljoner enheter över hela världen, och den här konstruktionen finns på många andra ställen.

Vill inte ange antalet

Diego Garcia vill inte svara på hur många rulltrappor man just nu undersöker i andra delar av världen. Och han vill inte ge något annat budskap till missnöjda resenärer än att invänta det kommande pressmeddelandet.

Beklagar du som vd det som hänt?

– Vi måste först av allt undersöka vad som hänt. Det är förstås en situation som vi vill lösa så snart som möjligt, och vi tar in alla resurser för att lösa det. Men det är inte bra att dra några förhastade slutsatser medan utredningen fortfarande pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.