Foto: Bo Öhlen/SVT

”Ingenting han gjort med vett och vilja i ett friskt tillstånd”

Uppdaterad
Publicerad

Den nu 22-årige mannen dömdes till livstids fängelse för att ha varit den drivande i tre mord – ett i Solna och dubbelmordet på ett par i Hallonbergen.
– Det var väntat. Han har ju blivit kvar i häktet, han har gjort vissa medgivanden och tingsrätten har tidigare meddelat beslut om att det föreligger övertygande bevisning, säger Carla Pantzar, försvarsadvokat för den livstidsdömde mannen.

När det gäller dubbelmordet på paret i 40-årsåldern har mannen erkänt vissa handlingar under rättegången.

– Han har erkänt att han bragt det här paret om livet. Vilken etikett man ska sätta på det har han svårt att ta ställning till, men det är ingenting han har gjort med vett och vilja i ett friskt tillstånd, säger Carla Pantzar.

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, men han ansågs inte ha en allvarlig psykisk störning.

Tycker du att din klient borde ha dömts till rättspsykiatrisk vård istället för fängelse?

– Nu fanns inte de förutsättningarna här i tingsrätten men vi kommer självklart att kika på det inför en hovrättsprocess. Min uppfattning är att han inte är frisk, säger Carla Pantzer som även tror att domen kommer att överklagas när hon pratat med sin klient.

”Domen blandad kompott”

Marcus Lodin.

Advokat Marcus Lodin har företrätt flera av det mördade parets familjemedlemmar och släktingar. Han har ännu inte hunnit prata med sina klienter.

– Om jag utgår ifrån deras tidigare inställning är domslutet en blandad kompott – att en person frikändes för mordet är en besvikelse, samtidigt känner de sig rimligtvis lättade och tillfreds med att den huvudåtalade döms för mord i två fall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Hallonbergen

Mer i ämnet